FRI FLYT AS


Fri Flyt AS is in Noorwegen de grootste uitgeverij van outdoor magazines. Hun magazines betreffen klimmen, skiën, snowboarden, fietsen, enz.
Fri Flyt AS geeft daarnaast ook outdoor gidsen uit. Zij starten met een Engelse vertaling van de meest tot de verbeelding sprekende regio's.

SAFER SKI TOURING IN NORWAY


Een gids voor 111 Noorse bergen waar je lawinegevoelig terrein kan vermijden.

Verken het skitourparadijs van het noorden.
Deskundig advies over de meest spectaculaire skigebieden in Noorwegen.


Lange, koude winters, een prachtig landschap en makkelijk bereikbare bergen, maken van Noorwegen een paradijs voor toerskiën. De toppen zijn niet zo hoog of spectaculair als die in de Alpen of de Rocky Mountains, maar dit betekent niet dat er geen risico's zijn. Gemiddeld sterven er jaarlijks vijf mensen door lawines in de Noorse bergen. De meeste van deze ongevallen gebeuren tijden skitochten en een onevenredig aantal slachtoffers is buitenlander.

Lawines zijn complexe verschijnselen. Het terreinrisico is echter relatief eenvoudig te beoordelen - als je wilt voorkomen dat je in een lawine terechtkomt, is de veiligste manier om weg te blijven van lawinegevoelig terrein. Safier Ski Touring in Noorwegen, voor het eerst gepubliceerd in het Noors in 2016, is eindelijk beschikbaar in het Engels en internationale bezoekers kunnen nu profiteren van de kennis en tips van Noorse gidsen, lawine-experts en skiërs. Met dit boek kunnen ze de veiligste skitochten vinden door het Noorse winterlandschap, zoals duizenden Noren al hebben gedaan.

Safer Ski touring in Norway
Safer Ski Touring in Norway biedt u de veiligste routes voor alle populaire skitochten in Noorwegen, van noord tot zuid. Het boek heeft diepgaande hoofdstukken over iconische gebieden zoals Lyngen, Lofoten, Jotunheimen, Sunnmørsalpene en Romsdalen, maar er zijn ook routes door minder bezochte regio's zoals Sogn, Stryn, Sunndalsfjella, Narvik en Senja.

Elke tocht wordt gedetailleerd beschreven, met routes die op zowel kaarten als overzichtsfoto's worden aangegeven. Naast de routebeschrijvingen biedt het boek basisinformatie over lawines en handige tips over het gebruik van lawinevoorspellingen en hoe je veilig en comfortabel blijft in de Noorse bergen.

Kenmerken:
 • Aantal pagina's: 340
 • Grootte: 170 x 240 mm
 • Publicatiedatum: Oktober 2018
 • Ingebonden: Paperback
 • Illustraties: Kleurenfoto’s, kaarten
 • Gewicht: 860g
 • ISBN: 978-82-93090-69-4


SKI TOURING IN TROMS - 2e editie


116 ARCTISCHE BERGTOPPEN!
Een ski-gids over enkele van de mooiste bergen langs de kusten van Noord-Noorwegen.

Een gids gaande over de bergtoppen in MALANGEN, KVALØYA, RINGVASSØYA, TROMSØ VASTELAND, BALSFJORDEN, TAMOKDALEN, DE LYNGEN ALPEN, DE KÅFJORD ALPEN, ULØYA, KÅGEN EN SENJA.

SKI TOURING IN TROMS is een reisgids over 116 bergtoppen in de Noorse provincie Troms. Espen Nordahl's Ski Touring In Troms werd de eerste keer uitgegeven in 2010, en het boek heeft al vele duizenden mensen geholpen in hun zoektocht naar ski-ervaringen in de Lyngen Alpen, in de Tromsø regio en ander bergen langs de Noordelijke Noorse kust. Deze nieuwe editie bevat verschillende nieuwe routes, herziene routebeschrijvingen, nieuwe afbeeldingen en betere kaarten. Ook het eiland Senja werd toegevoegd als skitour bestemming. De magische combinatie van zee, sneeuw en steile bergwanden trekt nu veel liefhebbers voor de begeleide Sail & Ski reizen. Besneeuwde hellingen afdalen in de avondzon… een sublieme herinnering voor het leven. Deze ultieme arctische ski-ervaring is er even goed voor de individuele ski-avonturier. Troms biedt voor elk wat wils.

Ski touring in Troms

Het boek geeft een gedetailleerde beschrijving van de tochten naar de top en de afdalingen, zowel voor beginners als voor ervaren ski-tourers. Alle tochten worden aangeduid bij middel van luchtfoto’s waar de routes zijn op ingetekend.

Elk hoofdstuk bevat een overzichtskaart (1:250 000) en aparte kaarten voor de verschillende toppen (1:50 000). Meer dan 140 foto’s kleuren het boek. In een apart hoofdstuk beschrijft expert Kjetil Brattlien eventueel lawinegevaar en hoe er alert voor te zijn. Verder is er nog een hoofdstuk over de geschiedenis van het skiën, geschreven door de welbekende berggids Åke Hedlund.


Kenmerken:
 • Aantal pagina's: 398
 • Grootte: 150 x 220 mm
 • Publicatiedatum: Oktober 2018
 • Ingebonden: Paperback
 • Illustraties: Kleurenfoto’s, kaarten
 • Gewicht: 790g
 • ISBN: 978-82-93090-70-0


SKI TOURING IN THE SUNNMØRE ALPS


Ski guide for the mountains around Hjørundfjorden, Austefjorden og Storfjorden.

De Sunnmøre Alpen is een van de mooiste regio's om te tourskiën in Noorwegen. The Sunnmøre Alps is one of the most beautiful areas for ski touring in Norway. De witbesneeuwde bergen duiken in de diepe fjorden en vanaf de bergtoppen kunt u genieten van panorama's van bergtoppen en gletsjers. Spendeer de avond aan de kust en kijk hoe de zon de Atlantische Oceaan in zakt.

Stig J. Helset en Håvard Myklebust hebben een langverwachte gids gemaakt voor Ski Touring in de Sunnmøre Alpen. Nu ook vertaald in het Engels.

Ski touring in the Sunmore Alps

Er wordt extra aandacht besteed aan het Hjørundfjorden gebied, en u vindt er excursies naar enkele van de meest iconische alpiene skitourbergen in Noorwegen, zoals Skårasalen, Randers Topp en Slogen. Er worden ook twee meerdaagse routes voorgesteld rond Hjørundfjorden.

In de gids zijn overzichtsfoto's van de verschillende bergflanken opgenomen, met routes die direct op de beelden werden getekend. Een speciaal hoofdstuk, gewijd aan lawines en risico's van sneeuwkroonlijsten, is geschreven door de IFMGA berggids Christer Lundberg Nes.

Kenmerken:
 • Aantal pagina's: 362
 • Grootte: 170 x 230 mm
 • Publicatiedatum: December 2017
 • Ingebonden: Paperback
 • Illustraties: Kleurenfoto’s, kaarten
 • Gewicht: 848g
 • ISBN: 978-82-93090-62-5

SKI TOURING IN NORWAY


156 Great Skiing Mountains.

All the classics across the country of long winters, northern lights and midnight sun. Your guide to explore the magic combination of fjords, snow and mountains.

Enkele van de beste skigebieden ter wereld bevinden zich in Noorwegen, maar bijna geen enkele ervan is uitgerust met skiliften. Dat is juist waarom we dit boek moesten maken - een gedetailleerde gids voor al de adembenemende toerskigebieden in Noorwegen, waaronder Jotunheimen, de Sunnmøre Alpen, de Lofoten archipel en de Lyngen Alpen.

De originele Noorse versie van "Ski Touring in Norway" heeft vele duizenden Noren geïnspireerd om op zoek te gaan naar nieuwe ski-ervaringen. Nu is deze klassieker eindelijk beschikbaar in het Engels. Er werden ook nieuwe overzichtsfoto's en verbeterde route tekeningen toegevoegd.

Ski touring in Norway

Het boek is onmisbaar voor de keuze van de regio, het plannen van uw dag skiën en zelfs tijdens het vinden van routes in de bergen. Elk van de toppen wordt grondig beschreven, met routekeuzes, kaarten en overzichtsfoto's. Elk van de 34 gebieden wordt gepresenteerd met nuttige informatie over accommodatie, vervoer, kaarten, website en de lokale skigebieden. U zult ook hoofdstukken vinden over de noodzakelijke uitrusting, eerste hulp, kennis van lawinegevaar en trekken over een gletsjer.

Aan het boek hebben veel van de beste Noorse gidsen voor toerskiën en lokale enthousiastelingen meegewerkt.


Kenmerken:
 • Aantal pagina's: 340
 • Grootte: 170 x 240 mm
 • Publicatiedatum: Februari 2015
 • Ingebonden: Paperback
 • Illustraties: Kleurenfoto’s, kaarten
 • Gewicht: 866g
 • ISBN: 978-82-93090-31-1


SKI TOURING IN ROMSDALEN


Een ski-gids over de regio's Skorgedalen, Isfjorden, Innfjorden/Måndalenand Trollstigen.

SKI TOURING IN ROMSDALEN gidst u naar 50 toppen in een van de beste skigebieden van Noorwegen. Een aantal onder hen zijn populaire klassiekers, maar ook enkele minder bekende toppen komen aan bod. Sommige zijn goed bereikbaar, andere ver afgelegen. Sommige steil, andere zacht hellend. Ze kunnen u echter allemaal een onvergetelijke ervaring bezorgen.

Het boek geeft gedetailleerde routebeschrijvingen van de beklimmingen en afdalingen in verschillende gebieden. Het bevat luchtfoto's en een skikaart van Romsdalen (1:50.000) waarop alle toppen staan aangeduid.

Je skiet nooit twee keer van dezelfde berg. Omstandigheden veranderen met het weer en de seizoenen;

Ski touring in Romsdalen
verse sneeuw kan een zegen zijn, maar het kan ook lawinegevaar betekenen. Wanneer in de lente de zon schijnt, moeten sommige hellingen vermeden worden, terwijl andere er net dan perfect bij liggen voor een geweldige afdaling. Dit boek geeft u aanbevelingen waar u best skiet en - even belangrijk - wanneer u dit best doet.

Halvor Hagen (°1971) heeft meer dan 20 jaar in Isfjordenfor gewoond en is een gepassioneerd skiër en bergbeklimmer. Als erkende NORTIND berggids, heeft hij de laatste 15 jaar in het gebied van Romsdalen gewerkt. Halvor werkt ook voor de industriële firma Aak AS. SKI TOURING IN ROMSDALEN is zijn eerste publicatie.


Kenmerken:
 • Aantal pagina’s: 202
 • Grootte: 150 x 220 mm
 • Publicatiedatum: Juli 2014
 • Ingebonden: Paperback
 • Illustraties: Kleurenfoto’s, kaarten
 • Gewicht: 400g
 • ISBN: 978-82-93090-27-4


THE LYNGEN ALPS
skiing / climbing / trekking


De Lyngsalpen is de naam van de bergachtige regio, gesitueerd op het 1500 km² grote schiereiland Lyngen, op 69° noorderbreedte in het noorden van Noorwegen. Het smalle schiereiland is rijk aan scherpe toppen, indrukwekkende vergletsjerde massieven en valleien. Het is een landschap van contrasten waar je diepe fjorden, een groene kustlijn, alpenweiden met rotsblokken, koude rivieren, Arctische fauna en vogels en natuurlijk, woeste bergen kan ervaren. De regio, met zijn 124 bergtoppen boven de 1000 meter, is Noord-Europa’s meest uitgesproken groot berggebied.

De witte toppen van de Lyngsalpen hebben de interesse van de klimmers en alpinisten gewekt sinds de 19e eeuw. De Lyngsalpen zijn beroemd over de hele wereld om hun uitstekende skimogelijkheden en adembenemende landschap.

Deze gids is een uitgebreide handleiding voor de beste skitochten en alpinisme in de Lyngsalpen. De iconische oversteek van de Jiehkkevarri, de makkelijke tocht van de Perstinden, de steile kloven van Jægervasstinden en alles daar tussenin komt aan bod. Klimmers krijgen de sleutel tot de schatten van de onbekende Guhkkesgaisa en Piggtinden, de berg die beroemd werd door filosoof Peter Wessel Zapffe. Een goede selectie van ijsklimroutes wordt ook beschreven in het boek.

The Lyngen Alps
In de zomer kunnen bezoekers genieten van de toppen, valleien, meren en gletsjers van de Lyngen Trek, een achtdaagse trektocht van het zuiden naar het noorden van het schiereiland - of vice versa. Er is ook een deel met dagtochten en gezinsvriendelijke activiteiten. Je hoeft niet naar de Himalaya te gaan om heilige toppen – of meren of rotsen – te vinden.

Welkom in dit bijzondere landschap!!Kenmerken:
 • Aantal pagina’s: 320
 • Grootte: 170 x 225 mm
 • Publicatiedatum: November 2013
 • Ingebonden: Hardback
 • Illustraties: Kleurenfoto’s, kaarten
 • Gewicht: 1010g
 • ISBN: 978-82-93090-19-9


NORWAY, NATURALLY
60 unique outdoor experiences and places to stay


Norway, naturally neemt je mee op een reis naar bergen, eilanden en verblijfsplaatsen doorheen Noorwegen.

Door de prachtige foto’s en bondige beschrijvingen, is dit dé gids voor een onvergetelijke vakantie in Noorwegen. Maak een trektocht over de Romsdal Ridge, beklim de geweldige toppen in Jotunheimen en peddel in de Sogn Fjord. Bezoek schilderachtige eilanden, ervaar de middernachtzon op een blauwe gletsjer, neem deel aan de beroemde Lofoten kabeljauwvisserij en ski & zeil met Hurtigruten. Dit zijn allemaal unieke trips op zichzelf. Zo ook de plekken om te verblijven: of u nu de nacht doorbrengt in berghutten, oude vuurtorens, traditionele boerderijen of een omgebouwde olietank. U kan zelfs aan boord van een schip in het ijs op Spitsbergen verblijven en zo het gevoel krijgen van wat het was om een Noorse polaire pionier te zijn.

Trygve Sunde Kolderup is de auteur van het boek. Hij is de manager van Hvitserk, een bedrijf dat expedities en avontuurlijke reizen over de hele wereld organiseert. Hiervoor was hij de redacteur van het Noorse outdoor tijdschrift UTE. De meeste foto’s in het boek zijn gemaakt door professioneel outdoor fotograaf Matti Bernitz.

Norway Naturally


"Wees niet verbaasd als je de drang voelt om je vakantieplannen te wijzigen na het lezen van Norway, naturally!" – Iver Gjelstenli, outdoor journalist

Kenmerken:
 • Aantal pagina’s: 188
 • Grootte: 215 x 215 mm
 • Publicatiedatum: Juni 2013
 • Ingebonden: Hardback
 • Illustraties: Kleurenfoto’s, kaarten
 • Gewicht: 810g
 • ISBN: 978-82-93090-16-8


THE SUNNMØRE ALPS


De Sunnmøre Alpen zijn gelegen in het westen van Noorwegen: een uniek gebied met majestueuze toppen en alpine bergformaties die loodrecht uit de zee oprijzen tot een hoogte van 1,500-1,700 meter.
Dit boek geeft u alle informatie die u nodig heeft om te genieten van skiën, wandelen, klimmen, mountainbiken, kajakken, surfen, kitesurfen, windsurfen, paraglijden, duiken en nog veel meer in Sunnmøre. Wat zo uniek is aan dit deel van Noorwegen is de enorme verscheidenheid aan outdoor activiteiten die je kan vinden op zeer korte afstand - binnen een straal van slechts 30 kilometer. Zij tonen u “het beste van het beste”.

The Sunnmore Alps

Elke activiteit wordt gepresenteerd in een apart hoofdstuk met vijf tot vijftien excursies per activiteit.
Per activiteit komen verschillende moeilijkheidsgraden aan bod: van zeer eenvoudig tot meer veeleisend. U vindt er ook een apart hoofdstuk over reizen en verblijven in Sunnmøre.
Droom op een regenachtige dag weg naar de Sunnmøre Alpen met dit boek, en als de zon schijnt, maak dan je dromen waar!
Kenmerken:
 • Aantal pagina’s: 232
 • Grootte: 175 x 225 mm
 • Publicatiedatum: Augustus 2012
 • Ingebonden: Paperback
 • Illustraties: Kleurenfoto’s, kaarten
 • Gewicht: 630g
 • ISBN: 978-82-93090-06-9< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht reisgidsen