OS: ORDNANCE SURVEY


EXPLORER MAPS ( OUTDOOR LEISURE MAPS)


Explorer and OL maps

Een reeks van 403 gedetailleerde, topografische kaarten van de Ordnance Survey, die elk deel van Engeland, Schotland en Wales omvat op een schaal van 1/25.000. Ideaal om te wandelen en voor andere buitenactiviteiten. De kaarten tonen de Nationale wandelpaden en een selectie van andere lange afstandspaden, recreatieve paden, picknickplaatsen, uitzichtpunten en geselecteerde bezienswaardigheden. Daarnaast is er de belangrijke informatie aangaande “het recht van doorgang” voor Engeland en Wales (niet voor Schotland!). Sommige kaarten welke echt populaire gebieden omvatten zoals de Nationale Parken, behoren nog steeds tot de “Outdoor Leisure (OL)” serie, maar worden nu in het geheel van de Explorer maps serie opgenomen daar de cartografie dezelfde is.
Deze zeer gedetailleerde kaarten tonen alle administratieve grenzen, het algemene wegennetwerk, niet omheinde wegen, landwegen en perceelgrenzen (heggen en stenen muurtjes), kleine afgelegen boerderijen, zodat de navigatie door het platteland veel gemakkelijker is. Steile hellingen, monumenten, hoogspanningslijnen, archeologische sites, molens, kerken en vuurtorens worden aangegeven. Extra grafische symbolen geven de natuurlijke kenmerken van het terrein aan zoals rotsen, puin, modder en vegetatie variaties. De kaarten zijn volledig GPS-compatibel.
Toeristische informatie is inclusief caravan- en campingmogelijkheden, Park & Ride locaties, recreatie/vrije tijd/sport, musea, historische gebouwen, plaatsen die tot het Engels erfgoed behoren, Nationale Monumenten en Gebouwen, landelijke pubs, enz. De kaartlegende is alleen in het Engels, met uitzondering van de toeristische informatie die ook het Frans en het Duits bevat.
Al deze kaarten kunnen worden geleverd in een gelamineerde versie.


Overview Explorer and OL mapsLANDRANGER MAPS


Landranger Maps

Een reeks van 204 gedetailleerde topografische kaarten van Ordnance Survey welke het gehele grondgebied van Groot-Brittannië omvat op een schaal van 1:50.000. De kaarten bieden veel recreatieve en toeristische informatie, met inbegrip van de belangrijke aanwijzingen aangaande “het recht van doorgang” voor Engeland en Wales (niet voor Schotland!). Verder ruiterpaden en zijwegen, wel of niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. De Nationale Wandelpaden en bepaalde andere lange afstandspaden zijn gemarkeerd, maar ook verkeersvrije fietsroutes met hun nationale/regionale nummers. Standaard informatie betreffende het wegennet, spoorlijnen met stations, holle wegen, dijken, individuele alleenstaande gebouwen, archeologische en historische sites, enz. Een reeks van symbolen toont camping– en caravanplaatsen, jeugdherbergen, VVV-kantoren en bezoekerscentra, parking – en picknickmogelijkheden, Werelderfgoed sites, sport -en recreatiemogelijkheden enz… De kaarten zijn volledig GPS compatibel. De kaart legende is alleen in het Engels, met uitzondering van de toeristische informatie welke ook het Frans en het Duits bevat. Elke kaart kan geleverd worden in een gelamineerde versie.


Overview Landranger mapsOS Travel Map - Tour


Haal het meeste uit uw vakantie met de OS Travel Map - Tour serie.

Een reeks algemene, toeristische kaarten met verschillende schalen van de meest populaire gebieden van Groot-Brittannië. Elke kaart bevat eenvoudige, makkelijk te gebruiken weginformatie, met extra plattegronden van geselecteerde stadscentra en hun omgeving om het rijden door drukke stedelijke gebieden te vergemakkelijken.
De serie is gericht op de toeristische markt en bedoeld om een streek op een aangename en gemakkelijke manier te verkennen. Elke kaart heeft een index van plaatsnamen.


< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht kaarten