CNIG - Spanje


Het (IGN) Nationaal Geografisch Instituut werd opgericht op 12 September 1870, met de volgende taakomschrijving: het bepalen van de vorm en afmetingen van de aarde, geodetische triangulaties van verschillende niveaus, precisie nivellering, topografische triangulatie en topografische en kadastrale opmetingen.

Het CNIG verzamelt, beheert en verdeelt de geografische data van Spanje. Ze geven topografische en thematische kaarten uit.

TOPOGRAFISCHE KAARTEN

MTN 1:25.000


De MTN25 serie (Topografische kaart van Spanje op schaal 1:25.000) is een hoofdonderdeel van de Basisstaatscartografie. De serie bestaat uit 4123 kaartbladen (met afmetingen van 5' breedtegraad 10' lengtegraad) afgeleid van de MTN50 indeling. Elk MTN50 kaartblad is verdeeld in 4, resulterend in 4 MTN25 kaartbladen van elke MTN50 kaart, geïdentificeerd met Romeinse cijfers (-I, -II, -III, -IV).

Cover
MTN25 cover
Legende: (klik voor een grotere afbeelding)
MTN25 legend

MTN 1:50.000


De MTN50 serie (Topografische kaart van Spanje op schaal 1:50.000) is een hoofdonderdeel van de Basisstaatscartografie. De serie bestaat uit 1106 kaartbladen. De eerste editie werd voltooid in 1968. Vanaf dan werd er gestart met de productie van de nieuwe MTN50 serie, die nu gezien wordt als de basisreeks van de officiële cartografie in Spanje.

Cover
MTN50 cover
Legende: (klik voor een grotere afbeelding)
MTN50 legend

OVERZICHT:
Indeling van de MTN50 serie in kaartbladen

Klik op de kaart voor een grotere afbeelding
Overview

Provinciaal 1:200.000


Prov New cover

De provinciale serie bestaat uit 48 kaarten (de 3 Baskische Provincies zijn samen uitgegeven op 1 blad) met schaal 1:200.000. Het is de reeks met hogere resolutie en meest gedetailleerde cartografie van de afgeleide kaartseries. De opdeling van Spanje op basis van de provincies vormt een goede basis voor het ontwerp van een cartografie met intermediaire schaal. De kaarten hebben een goed formaat en zijn genoeg gedetailleerd.


Voorbeeld: Kaart 1: 200,000 in de provincie Teruel
Teruel200

Autonome Regio's


Deze reeks is samengesteld uit kaarten per Autonome Regio. De basis van de cartografie is de provinciale kaart. De schalen variëren van 1:200.000 tot 1:400.000, afhankelijk van de geografische uitgestrektheid van elke Autonome Regio.

THEMATISCHE / TOERISTISCHE KAARTEN

Tourist maps

Camino de Santiago


Camino box map

Het Nationaal Geografisch Instituut van Spanje heeft een collectie cartografische producten van de Camino de Santiago en zijn populaire route, de Camino Francés, uitgegeven. Deze producten zijn GPS compatibel en bevatten voor de reizigers zeer bruikbare thematische informatie.

Voor elke etappe wordt naast de hoofdroute en haar varianten op schaal 1:50.000, informatie weergegeven over monumenten en infrastructuur (overnachtingsmogelijkheden, winkels, restaurants, enz.) van de steden en dorpen langs de route. Om te helpen bij het plannen van de dagtocht, zijn schema’s per etappe opgenomen, waarin de afstanden tussen de steden worden vermeld en waar een verticaal terreinprofiel wordt weergegeven.

Nationale Parken van Spanje


Het Nationaal Centrum van de Geografische Informatie (CNIG) produceert en verdeelt, in samenwerking met de Autonome Organisatie Nationale Parken van Spanje, en afhankelijk van het Ministerie van Landbouw, voeding en Milieu, kaarten van de Nationale Parken van Spanje.

Kaarten van natuurgebieden


Kaarten van bijzondere regio’s zoals Natuurparken, bergketens, eilanden, enz.


< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht kaarten