Norstedts


Kaarten van Zweden


Norstedts is Zwedens oudste uitgeverij, opgericht in 1823.
Zij publiceren fictie, non-fictie, academische werken, kaarten, naslagwerken en woordenboeken.
Norstedts is de algemene drukker en distributeur van de Lantmäteriet kaarten in Zweden.
Ze drukken bijvoorbeeld ook de populaire serie Cykelkartan (fietskaarten), de wegenkaarten 1-6 en de Motormännen wegenatlas van Zweden die jaarlijks wordt geactualiseerd.

NIEUWE SERIE: Sverigeserien - Topo50: Topografische kaarten op schaal 1:50 000


Kwaliteitskaarten, speciaal ontworpen om vaak te gebruiken!
T50_006 T50_054
Sverigeserien is een serie outdoor kaarten die bestaat uit 116 kaartbladen die het zuiden en centrale deel en de noordelijke kustlijn van Zweden bedekt. De kaart is geschikt voor buitenactiviteiten zoals wandelen, excursies, (lange-afstands)lopen, jagen, vissen, paardrijden, fietsen, mountainbiken, kajakken, schaatsen en veel meer. Elk kaartblad beslaat een gebied van 45x68km.

Deze topografische kaarten op schaal 1:50 000 bevatten alle informatie die je nodig hebt voor outdoor activiteiten: terreininformatie, wandelpaden, verlichte paden, kampeerterreinen, schuilhutten, golfbanen, openlucht zwembaden, badplaatsen, historische sites, wegen in verschillende categorieën, spoorwegen en nog veel meer. Gemakkelijk af te lezen topografie met contourlijnen, verticaal interval 5 m.

Sverigeserien is een hoogwaardige serie kaarten en is duurzaam voor frequent gebruik!
Bijgewerkte inhoud met kaartgegevens van Lantmäteriet (National Geografisch instituut van Zweden) en gedrukt op Polyart dat water- en scheurbestendig is. Dit betekent dat de kaart herhaaldelijk kan worden gevouwen zonder te scheuren en bestand is tegen het uitdagende weer in Zweden zowel in de winter als in de zomer. De legende is in het Zweeds, Engels en Duits.


OVERZICHT:
Klik voor een groter beeld
Topo 50 Overzicht


Klik hier voor een vergelijking van de nieuwe Topo 50 serie en de oude Terrangkartan.
Topo 50 vs Terrang


OUTDOOR KAARTEN van de Zweedse BERGEN

Fjallkartan100

Fjällkartan 1:100 000


De Fjällkartan met schaal 1:100 000 hebben betrekking op de gehele bergketen van Sälen in het zuiden tot aan de noordelijke grens. Actuele en betrouwbare informatie zoals bergpaden, bruggen, hutten, praatpalen en zo verder. De topografie is verbeterd door het terrein te arceren (schaduw-weergave) en de hoogtelijnen aan te duiden met een interval van 20m. Plaatsnamen zijn in sommige gebieden ook geschreven in Sami taal. De serie bestaat uit 25 bladen die zijn aangepast aan de paden en op de achterzijde is er extra informatie zoals nationale parken, natuurreservaten, veiligheid in de bergen, het weer, natuurbehoud, GPS-gebruik, voorgestelde routes en nog veel meer. De kaart is dubbelzijdig gedrukt op waterbestendig Pretex papier, met de helft van het kaartbeeld aan elke kant en een legende in het Zweeds, Engels en Duits.

OVERZICHT:
Fjällkartan 100

Fjallkartan50

Fjällkartan 1:50 000


De Fjällkartan met schaal 1:50 000 hebben betrekking op het zuidelijke deel van de bergketen, en kan worden omschreven als een terreinkaart aangevuld met berginformatie. Actuele en betrouwbare informatie met bergpaden, bruggen, hutten, praatpalen en zo verder. De hoogtelijnen zijn aangeduid met een interval van 10m. De serie bestaat uit 16 bladen, aangepast aan de paden. De kaarten bevatten eveneens informatie over nationale parken, natuurreservaten, veiligheid in de bergen, het weer, natuurbehoud, GPS-gebruik, voorgestelde routes en nog veel meer. Informatie is in het Zweeds. De legende is in het Zweeds, Engels en Duits.

OVERZICHT:
Fjällkartan 50Cykelkartan

FIETSKAARTEN van Zweden: Cykelkartan


Als je Zweden wil ontdekken op twee wielen zijn de Cykelkartan iets voor u. De serie beslaat Götaland, grote delen van Svealand en het gebied rond het Siljanmeer. De kaarten zijn gedetailleerd en bevatten suggesties voor fietsroutes en ook of het over grind- of asfaltwegen gaat. De kaarten bevatten informatie over bezienswaardigheden en overnachtingsplaatsen langs de fietsroutes. Ze zijn zeer gemakkelijk te hanteren en zijn gedrukt op waterbestendig Pretex papier. De schaal is 1:90 000 (behalve Gotland 1:100 000) en de legende is in het Zweeds, Engels en Duits.

OVERZICHT:

cykel_grid

OUTDOOR KAARTEN: Outdoorkartan


Outdoorkartan is een serie topografische outdoor kaarten verdeeld over 28 kaartbladen. De eerste 14 kaarten gaan over de bergregio, de laatste behandelen populaire toeristische regio's in het zuiden van Zweden. De inhoud, de duidelijkheid en het duurzame materiaal waaruit deze serie outdoor kaarten is gemaakt, maken ze ideaal om mee te nemen op uw trektocht.

Deze reeks outdoor kaarten is gedrukt op Polyart, een synthetische papiersoort, welke duidelijke en makkelijk leesbare kaarten oplevert. Ze zijn volledig waterbestendig en kunnen de Zweedse, soms uitdagende, winterse en zomerse weersomstandigheden doorstaan.
De kaarten zijn ook scheurvast en door het zachte materiaal zijn de kaarten makkelijk en meermaals in alle richtingen te vouwen - je kan ze makkelijk aanpassen aan de grootte van je broek- of jaszak.

Gedetailleerde legende in het Zweeds, Engels en Duits.

Overview Outdoor maps

De bergregio (Fjällen)
Schaal 1:75 000
Kaartbladen 1-14


Op schaal 1:75 000, bedekken de kaarten de volledige Zweedse bergketen, van Treriksröset in het noorden tot Sälen in het zuiden, alsook enkele stukken van de Noorse bergen. De unieke schaal over de bergen, maken deze kaarten makkelijk leesbaar voor de bergbezoeker. Specifieke berginformatie wordt weergegeven, waaronder: gemarkeerde zomer- en winterpaden, routes geschikt voor sneeuwscooters, bruggen en doorwaadbare plaatsen, (uitgeruste) berghutten, noodnummers enz.
Op kaartbladen 1-6 is de Kungsleden wandelroute speciaal aangeduid, alsook de afstanden en geschatte wandeltijden voor de verschillende etappes.

OUT01 OUT02

Zuid Zweden (Södra Sverige)
Schaal 1:50 000
Kaartbladen 15-28


De outdoor kaarten van Zuid Zweden zijn gedetailleerde kaarten met wandelwegen, kleine paden, meren, rivieren, bossen en bodemtypes op schaal 1:50 000. De geselecteerde gebieden zijn geschikt om te wandelen, kanovaren/kajakken, paardrijden en schaatsen, maar zijn ook ideaal om paddenstoelen te zoeken of om te gaan vissen, enz.

OUT18 OUT25

Norstedts Algemene Kaarten >

< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht kaarten