Norstedts


Kaarten van Zweden


Norstedts is Zwedens oudste uitgeverij, opgericht in 1823.
Zij publiceren fictie, non-fictie, academische werken, kaarten, naslagwerken en woordenboeken.
Norstedts is de algemene drukker en distributeur van de Lantmäteriet kaarten in Zweden.
Ze drukken bijvoorbeeld ook de populaire serie Cykelkartan (fietskaarten), de wegenkaarten 1-6 en de Motormännen wegenatlas van Zweden die jaarlijks wordt geactualiseerd.
Terrangkartan

OUTDOOR KAARTEN: Terrängkartan 1:50 000


Topografische kaarten met schaal 1:50 000, die een volledig overzicht geven van het soort terrein met weergave van het reliëf, waterlopen, rotsen, bebouwing en type begroeiing. De kaart toont ook gedetailleerd de kleine wegen, paden en wegversperringen. Deze kaart-serie bestrijkt het hele land, met uitzondering van het binnenste noordelijke deel van Zweden. De kaart is dubbelzijdig gedrukt op waterbestendig Pretex papier, met de helft van het kaartbeeld aan elke kant en een legende in het Zweeds, Engels en Duits.

OVERZICHT:
Noordelijk Zweden
terrangnorra

Zuidelijk Zweden
terrangsodra


OUTDOOR KAARTEN van de Zweedse BERGEN

Fjallkartan100

Fjällkartan 1:100 000


De Fjällkartan met schaal 1:100 000 hebben betrekking op de gehele bergketen van Sälen in het zuiden tot aan de noordelijke grens. Actuele en betrouwbare informatie zoals bergpaden, bruggen, hutten, praatpalen en zo verder. De topografie is verbeterd door het terrein te arceren (schaduw-weergave) en de hoogtelijnen aan te duiden met een interval van 20m. Plaatsnamen zijn in sommige gebieden ook geschreven in Sami taal. De serie bestaat uit 25 bladen die zijn aangepast aan de paden en op de achterzijde is er extra informatie zoals nationale parken, natuurreservaten, veiligheid in de bergen, het weer, natuurbehoud, GPS-gebruik, voorgestelde routes en nog veel meer. De kaart is dubbelzijdig gedrukt op waterbestendig Pretex papier, met de helft van het kaartbeeld aan elke kant en een legende in het Zweeds, Engels en Duits.

OVERZICHT:
Fjällkartan 100

Fjallkartan50

Fjällkartan 1:50 000


De Fjällkartan met schaal 1:50 000 hebben betrekking op het zuidelijke deel van de bergketen, en kan worden omschreven als een terreinkaart aangevuld met berginformatie. Actuele en betrouwbare informatie met bergpaden, bruggen, hutten, praatpalen en zo verder. De hoogtelijnen zijn aangeduid met een interval van 10m. De serie bestaat uit 16 bladen, aangepast aan de paden. De kaarten bevatten eveneens informatie over nationale parken, natuurreservaten, veiligheid in de bergen, het weer, natuurbehoud, GPS-gebruik, voorgestelde routes en nog veel meer. Informatie is in het Zweeds. De legende is in het Zweeds, Engels en Duits.

OVERZICHT:
Fjällkartan 50Cykelkartan

FIETSKAARTEN van Zweden: Cykelkartan


Als je Zweden wil ontdekken op twee wielen zijn de Cykelkartan iets voor u. De serie beslaat Götaland, grote delen van Svealand en het gebied rond het Siljanmeer. De kaarten zijn gedetailleerd en bevatten suggesties voor fietsroutes en ook of het over grind- of asfaltwegen gaat. De kaarten bevatten informatie over bezienswaardigheden en overnachtingsplaatsen langs de fietsroutes. Ze zijn zeer gemakkelijk te hanteren en zijn gedrukt op waterbestendig Pretex papier. De schaal is 1:90 000 (behalve Gotland 1:100 000) en de legende is in het Zweeds, Engels en Duits.

OVERZICHT:

cykel_grid

OUTDOOR KAARTEN: Outdoorkartan


Outdoorkartan is een serie topografische outdoor kaarten verdeeld over 28 kaartbladen. De eerste 14 kaarten gaan over de bergregio, de laatste behandelen populaire toeristische regio's in het zuiden van Zweden. De inhoud, de duidelijkheid en het duurzame materiaal waaruit deze serie outdoor kaarten is gemaakt, maken ze ideaal om mee te nemen op uw trektocht.

Deze reeks outdoor kaarten is gedrukt op Polyart, een synthetische papiersoort, welke duidelijke en makkelijk leesbare kaarten oplevert. Ze zijn volledig waterbestendig en kunnen de Zweedse, soms uitdagende, winterse en zomerse weersomstandigheden doorstaan.
De kaarten zijn ook scheurvast en door het zachte materiaal zijn de kaarten makkelijk en meermaals in alle richtingen te vouwen - je kan ze makkelijk aanpassen aan de grootte van je broek- of jaszak.

Gedetailleerde legende in het Zweeds, Engels en Duits.

Overview Outdoor maps

De bergregio (Fjällen)
Schaal 1:75 000
Kaartbladen 1-14


Op schaal 1:75 000, bedekken de kaarten de volledige Zweedse bergketen, van Treriksröset in het noorden tot Sälen in het zuiden, alsook enkele stukken van de Noorse bergen. De unieke schaal over de bergen, maken deze kaarten makkelijk leesbaar voor de bergbezoeker. Specifieke berginformatie wordt weergegeven, waaronder: gemarkeerde zomer- en winterpaden, routes geschikt voor sneeuwscooters, bruggen en doorwaadbare plaatsen, (uitgeruste) berghutten, noodnummers enz.
Op kaartbladen 1-6 is de Kungsleden wandelroute speciaal aangeduid, alsook de afstanden en geschatte wandeltijden voor de verschillende etappes.

OUT01 OUT02

Zuid Zweden (Södra Sverige)
Schaal 1:50 000
Kaartbladen 15-28


De outdoor kaarten van Zuid Zweden zijn gedetailleerde kaarten met wandelwegen, kleine paden, meren, rivieren, bossen en bodemtypes op schaal 1:50 000. De geselecteerde gebieden zijn geschikt om te wandelen, kanovaren/kajakken, paardrijden en schaatsen, maar zijn ook ideaal om paddenstoelen te zoeken of om te gaan vissen, enz.

OUT18 OUT25

Norstedts Algemene Kaarten >

< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht kaarten